Q&A

Over de lessen

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben, tenzij dat gevraagd wordt in de lesomschrijving. Je leert het al doende, Tao Momenten zijn simpel, doeltreffend en heerlijk.

Voor een online les is een laptop of tablet het meest ideaal, al kan het ook met een smartphone. Het enige wat je verder nodig hebt is een stabiele internetverbinding, een stoel en een paar vierkante meter om je vrij te kunnen bewegen. Verder is dit fijn: kleren waarin je je gemakkelijk kunt bewegen, een flesje water en dikke sokken of indoor schoentjes.

Hier vind je meer over de wekelijkse online opkikker.

In een 1 op 1 les krijg je alle aandacht en worden alle oefeningen aangepast aan jouw behoefte, vermogen en tempo. Het is een ideale manier om in alle rust kennis te maken met Healing Tao. Privé-lessen worden ook wel gebruikt om bepaalde aspecten dieper te doorgronden. Ik geef ze zowel online als op locatie.

Hier vind je meer over mijn 1 op 1 lessen.

 • Lekkere kleren

Je hoeft er niet trendy uit te zien om mee te doen. Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen, bij voorkeur laagjes omdat je lichaam in temperatuur kan schommelen.

 • Footwear

In een studio mag geen schoenen dragen, zorg voor dikke sokken (liefst met anti-slip) of indoor schoentjes. Bij warm weer zijn blote voeten natuurlijk prima.

 • Water

Een flesje is handiger dan een glas. Onverhoopt omstoten komt wel eens voor.

In sommige lessen maken we gebruik van een bamboe of rotan hitter. Dit is een roede waarmee we onze huid en botten bekloppen (‘hitten’). Dit kan heel zachtjes of ook wat steviger. Werken met de hitter geeft een mooie huid, sterke botten en een heerlijke impuls aan je bloedsomloop. Je kunt een hitter bij mij aanschaffen.

Algemeen

Geeuwen, tranende ogen en zelfs boertjes zijn goede tekenen. Het toont dat je lichaam oude chi (energie) aan het loslaten is, dus onderdruk dit alsjeblieft niet.

Als je regelmatig Healing Tao doet, krijg je een fijne, uitstralende gloed (‘glow’). Vaak begint de huid als eerste te stralen. ‘Glow’ is een gezonde, vrolijke uitstraling. Hoe meer Tao Momenten je integreert in je dagelijks leven, des te meer je lichaam in balans komt, gezond wordt en geladen met chi raakt, en hoe meer je gaat glowen.

Sport heeft een andere insteek dan Healing Tao. Bij sporten gaat het vaak om het vergroten van je uithoudingsvermogen en/of er op een bepaalde manier uit willen zien. Bij Healing Tao werk je op een andere manier aan je lichaam:

 • we gaan nooit over grenzen of door pijn heen,
 • we richten onze aandacht op het innerlijke lichaam in plaats van op het uiterlijk,
 • we laden onze innerlijke batterij op,
 • we vergroten onze aarding,
 • we transformeren oude energie (chi) in vitaliteit.

Het is natuurlijk fijn als je blakend gezond en topfit bent, maar dit is geen voorwaarde om mee te doen. Je kunt Healing Tao heel goed gebruiken om

 • je gezondheid op te bouwen,
 • je gezondheid terug te krijgen na ziekte,
 • te investeren in je immuunsysteem.

Mocht je vragen hebben over meedoen met jouw specifieke conditie, neem dan even contact met mij op. Dan kunnen we het er even over hebben.

Vrijwel alle oefeningen kunnen ook zittend en zelfs liggend gedaan worden. Mocht je vragen hebben over meedoen met een fysieke beperking, neem dan even contact met mij op. Dan kunnen we het er even over hebben.

Staat je vraag hier niet bij? Stel hem hier.